Det enkla sättet att hitta ditt nya hem på Costa del Sol, Spanien - till rätt pris

Om oss

BostäderSpanien grundades 2021 av Frederik Otte med ett enkelt syfte... att göra livet enklare för alla som vill köpa eller sälja en bostad i Spanien.

Frederiks första intryck när han köpte en egen lägenhet i Spanien var att "det var en komplett djungel". Det saknades transparens och det fanns inga verktyg tillgängliga för att hjälpa köpare att fatta beslut. Han bestämde sig för att lösningen var enkel – skapa en databas som skulle ge tillgång till både bostäder till salu och sålda bostäder. Resultatet är BostäderSpanien.

Hur fungerar det?
Information tillhandahålls av ett nätverk av fastighetsmäklare som är registrerade i Spanien. De registrerar bostäderna efter att de gjort en försäljning. Mäklarna har tillgång till ett verktyg som kan beräkna bostadens värde utifrån sålda bostäder och därigenom kan försäljningspriset dokumenteras för både bostadsköpare och säljare. All bostadsinformation verifieras innan den laddas upp för att säkerställa att vettiga beslut kan fattas baserat på korrekt information.

Så här använder du BostäderSpanien

Det kan inte vara enklare...säkert och smart!

Bostadssökningar

  • Du kan söka efter bostäder till salu i staden eller området.
  • Alternativt, om du inte har staden eller området, klicka på Sök karta för att se kartan över Spanien. För att hitta bostäder till salu, zooma bara in på önskat område och klicka på bostadsymbolen. Om du vill veta mer om den specifika bostad kan du klicka på Visa bostad.

Hitta en fastighetsmäklare

  • Precis som när du letar efter en bostad kan du också söka efter en fastighetsmäklare som hjälper dig med köp eller försäljning. Allt du behöver göra är att välja Hitta mäklare och söka efter stad eller område eller så kan du använda kartsökningsalternativet. Zooma in på önskat område, hitta mäklaren och klicka på Se profil.

Som före detta mariningenjör tillbringade Frederik många år utomlands. Så det var helt naturligt att nästa kapitel i hans liv skulle äga rum utanför hans hemland Danmark.

Under vanliga semestrar i södra Spanien blev Frederik kär i Spanien, blåst av folkets livsstil, solsken och gästfrihet. Hans första försök att köpa en spansk bostad möttes av motstånd från banken. Efter att ha valt en för dyr lägenhet godkände inte banken lånet. Det var först när en identisk lägenhet, som var lägre prissatt, lades ut till försäljning i samma bostadskomplex som han hittade sitt lyckliga bostadsköp. Det var här idén till BostäderSpanien uppstod.

Sedan 2019 har Frederik fokuserat på den spanska bostadsmarknaden och 2021 lanserades BostäderSpanien. Och den dyra lägenheten? Den är fortfarande till salu idag....

×